Eerste Zuid-Hollandse dressuurkampioenen gehuldigd

Eindelijk, na twee jaar vonden er weer indoor regiokampioenschappen in Zuid-Holland plaats. In 2020 zorgden de stormen Ciara, Ellen en Dennis dat bijna alle indoor regio- en landelijke kampioenschappen geannuleerd moesten worden en daarna was COVID-19 de boosdoener. Bij manege de Prinsenstad in Delft werd dit weekend gereden om de regiokampioenstitels dressuur voor pony's en voor de cadeaucheques beschikbaar gesteld door The Horse Store en toegangskaarten voor het CHIO Rotterdam dat van 23 t/m 26 juni 2022 in Rotterdam plaats vindt. Op zaterdagavond werd gestreden om de titels in de klasse Z1 en Z2 en vandaag in de overige klassen. A-kaderlid Morgan Walraven en Devlil's Kiss Naoni toonden aan in uitstekende vorm te zijn en leverden bij de ponydressuur het beste overall resultaat met 71.47%.
Bij manege het Blauw Gele Vendel werd zondag gestreden voor finale plaatsen in de klasse L1 paarden.

Morgan Walraven wint met afstand in klasse Z
Morgan Walraven ('s Gravendeel) won met 71,47% met Devill's Kiss Naoni, de pony waarmee ze is opgenomen in het A-kader dressuur pony's, overtuigend de klasse Z2-DE. Reservekampioen werd Annabell van der Horst (Brielle) met Sunny Boy. Omdat Morgan als kaderlid al geplaatst is voor de landelijke indoor kampioenschappen is Annabel namens Zuid-Holland afgevaardigd naar de landelijke indoorkampioenschappen.
In de klasse Z1-DE ging de overwinning naar Jonne Liefhebber (Hei en Boeicop) met Golden Jack. De combinatie behaalde 62.941%.
In de klasse Z1-C was Anna van Westbroek met Oki doki van het Rozendaelhof de enige deelneemster. Dat betekende automatisch dat het kampioenslint voor deze combinatie was. Maar de mooie score van 65.074% maakt Anna zeker een kanshebber tijdens de landelijke indoor kampioenschappen.

Morgan Walraven won met 71,47% met Devill's Kiss Naoni

 

Jonne Liefhebber met Golden Jack

Anna van Westbroek met Oki doki van het Rozendaelhof

Indy Schneider en Roosendaal's Miracle overtuigen opnieuw
Het lijkt alsof er geen einde komt aan de zegetocht van Indy Schneider (Woerden) en Roosendaal's Miracle. Vandaag wonnen ze niet alleen de klasse M1/2 C; de combinatie was ook goed voor de hoogste dagscore in de klasse M. Goede kans dat de combinatie ook in Ermelo weer hoge ogen gooit.
In de klasse M1-DE won Evy-Lynn van Biert (Middelharnis) met Wenums Veldzicht Just Me overtuigend met een score van 68,917%. Behalve Evy-Lynn mogen ook reservekampioen Tess Feenstra (Hellevoetsluis) met Calin en Reva Jansen (Rotterdam) met Champ naar de landelijke indoorkampioenschappen.
In de klasse M2-DE ging het kampioenslint naar Noah de Bruijn (Simonshaven) met HCS Harley. Ook voor reservekampioen Anouck Merx (Rhoon) en Bella Rosa is er een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen.

regiokampioenen klassen L2 en M1/M2
Juno Plug - Soleil Bravenboer - Anna van Westbroek - Bibi Luijk - Indy Schneider - Eva Lynn van Biert - Noah de Bruijn

 

Opnieuw Indy Schneider in klasse L
We zijn het de afgelopen jaren al gewend, Indy Schneider imponeert met twee troeven. Met haar andere pony Doortje won ze overtuigend de klasse L1-C vandaag met een score van 69,500%
Anouk van der Stelt en Storm wonnen de klasse L1-AB en mogen naar de indoorkampioenschappen. L1-DE werd gewonnen door Roosmarijn Middag (Oosterwijk) met Mr. Creme Brulee Bloemendael. Ook zij mogen naar Ermelo.
In de klasse L2 won Juno PLug (Wateringen) met Charming Charlotte de categorie AB met een mooie score van 67,583%. In categorie L2-C behaalde Soleil Bravenboer (Rotterdam) met Samoerai een fraaie score van 67,75%, wat hen het kampioenslint bezorgde. De klasse L2-DE werd nipt gewonnen door Anna van Westbroek (Hoornaar) met Kostolany met een score van 69,667%. Reservekampioen werd clubgenoot Jaycee Zwartjens (Bergschenhoek) met Beltaine's Kissable met 69,583%. Beide dames zijn afgevaardigd voor de landelijke indoorkampioenschappen.

Dina van Persie wint klasse B
De klasse B-DE was vandaag een grote rubriek met maar liefst 21 combinaties. De overwinning in deze klasse was voor Dina van Persie (Rotterdam) met Pilouke. Deze combinatie die pas voor de derde keer in de ring verscheen, behaalde een score van 66,083%. Dina en Pilouke gaan de Zuid-Holland vertegenwoordigen op de landelijke indoorkampioenschappen.
In de klasse B-C zijn twee combinaties gestart. De overwinning ging naar Anouk van der Stelt (Noordeloos) die met Storm 60,917% behaalde en dus ook een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen. Chloë Yacob (Boskoop) won de klasse B-AB met Olde's Hoeve Enzo met een mooie score van 64,083%. Ook zij mag naar Ermelo.

Kampioenen klasse B en L1
Dina van Persie - Bibi Luijk - Chloë Yacob - Roosmarijn Middag - Indy Schneider - Anouk van der Stelt

Finalisten L1 dressuur paarden
De belangstelling voor de indoor regiokampioenschappen dressuur paarden in de klasse L1 was enorm. Uit de 44 combinaties zijn acht finalisten gekomen die volgende week zondag in Delft bepalen wie zich regiokampioen Zuid-Holland mag noemen en welke drie combinaties door mogen naar de landelijke indoornkampioenschappen in Ermelo. De overwinning in groep 1 was vandaag voor Fleur Timmermans met Jelly V en een score van 68.333% In groep 2 behaalde Tessa van Os met Lucienne V.O.D. en 71,00% de hoogste score. Behalve deze combinaties hebben ook Dewi Passchier, Elena de Keijzer, Aïcha Jongejan, Maxime Lievaart, Olivia Peace en Leene Winkel door naar de finale.

"Wat waren we hier aan toe, al twee jaar hebben we niet echt een indoorkampioenschap gehad," zegt Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Zuid-Holland. "Wederom met een voorbereiding en programma dat anders was dan anders, maar dat hebben we er graag voor over. Het is geweldig om dit afgelopen weekend te zien hoe onze dressuurjeugd zich in de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld, ondanks COVID! De komende weken gaan we zien hoe dat bij de senioren is."

Het programma voor de overige indoor regiokampioenschappen ziet er als volgt uit:
20 februari Paarden Dressuur Klasse L2/M2 – finale L1 en L2 middag Manege de Prinsenstad – Delft
20 februari Paarden Dressuur Klasse B/M1 Horsecenter Pirouette – Bergschenhoek
19/20 februari Paarden/Pony’s Springen Klasse B t/m ZZ Manege Hillegom – Hillegom
27 februari Paarden Dressuur Klasse Z2/ZZL Nieuwe Oranje Hoeve – Hoek van Holland
27 februari Paarden Dressuur Klasse Z1 Hoeve Westlandruiters – Naaldwijk

 

Geplaatst op: