Amy Tan goed voor goud in Z-springen Cat C

De 11-jarige Amy Tan is met haar pony Storm de nieuwe KNHS kampioene Z-springen voor cat. C pony’s. De amazone reed een keurig foutloos parcours en dat was genoeg voor de winst in dit door Agradi gesponsorde kampioenschap. In de relatief kleine rubriek wist geen van de andere combinaties foutloos te blijven.

Amy Tan in actie met Storm

Met slechts een foutloze combinatie werd de titelstrijd voor Categorie C-pony’s dus zonder barrage beslist. Achter kampioene Amy Tan greep Cindy Kosse het zilver. Zij liet een springfout noteren met haar KSH Mistral. Marcel Schoemaker kreeg een weigering in het basisparcours, maar wist daarmee nog wel de derde plaats te bemachtigen.

Kampioene Amy Tan vertelt enthousiast over haar topper Storm. “Dit is voor mij het eerste kampioenschap dat ik win, maar Storm is al voor de derde keer kampioen. Hij heeft al heel veel gewonnen. Je kunt eigenlijk alles met hem doen. Hij springt altijd, maar vindt crossen en dressuur ook leuk. We hebben Storm nu ruim ander halfjaar en ik hoop nog veel leuke wedstrijden met hem te kunnen rijden.”

Uitslag Klasse Z cat. C, Agradi Prijs
1. Amy Tan (Zuiddorpe) - Storm, 0 strafp.
2. Cindy Kosse (Tubbergen) - KSH Mistral, 4 strafp.
3. Marcel Schoemaker (Nieuwleusen) - Spartacus, 6 strafp.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's Digishots

Geplaatst op: