Droom komt voor Imke Semmekrot, de kampioene L DE

“Dit is mijn eerste echte kampioenschap dat ik hier rijd in Ermelo. Dat ik dan gelijk win en het zo goed gaat, is een droom die uitkomt”, vertelt Imke Semmekrot op weg naar de dopingcontrole. “Ik had me in 2020 geplaatst voor het kampioenschap maar toen ging het vanwege de corona niet door. Ik had helemaal niet meegekregen hoe de anderen reden in de barrage. Ik dacht ik moet gewoon mijn eigen rondje rijden, foutloos blijven, rijden hoe ik dat wil. Dat heb ik gedaan.”

Foutloos blijven deed Imke twee keer met haar pony, de 18-jarige New Forest, die dan ook de toepasselijke naam Zero heeft. “Ik heb hem nu twee jaar. Sinds mijn zesde jaar heb ik altijd een eigen pony gehad. Mijn moeder en oma rijden ook. Zo ben ik er gewoon ingerold.

Vijftien van de 29 deelnemers in de klasse L, D/E om de Hartog prijs drongen door tot de barrage. Met veel strijdlust en aangemoedigd door veel fans op de tribunes in de Amaliahal werd er door de amazones gestreden om de drie te verdelen medailles. En alleen de drie op het podium lukte het om ook in de beslissende omloop foutloos te blijven.

De amazones uit Twente zijn op dreef vandaag in Ermelo. Na de titel voor Floor Luttikhuis (Lattrop-Breklenkamp) in het L, C, het goud voor Imke Semmekrot (Oldenzaal) nam Lily Hasselerharm (Weerselo) het zilver in de klasse L, DE mee terug naar de paardensportregio van Overijssel. Maar dat is nog niet alles. In de klasse L, AB veroverde Cindy Kosse (Tubbergen) het zilver en was er brons voor Maureen Kremer (Harbrinkhoek) in de klasse L, C.

Uitslag Klasse L cat. D/E, Hartog Prijs
1. Imke Semmekrot (Oldenzaal) - Zero, 0/0/30.05 sec.
2. Lily Hasselerharm (Weerselo) - Oatfield Rosie, 0/0/30.29 sec.
3. Vera Wassenberg (Deurne) - Kaweise Aloë Vera, 0/0/32.23 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

Geplaatst op: