Goud voor Sissi Gijsen na spannende ontknoping in klasse Z1 cat. D/E

De klasse Z1 cat. D/E gesponsord door Pavo eindigde na een razend spannende ontknoping in een nipte overwinning voor Sissi Gijsen. Zij mocht uiteindelijk plaatsnemen op de hoogste trede van het podium en kreeg de kampioenssjerp en gouden medaille omgehangen.

Sissi ging deze rubriek als eerste combinatie van start met haar pony New Star 8 en behaalde een score van 66,961, exact hetzelfde als Kyra Hingstman met haar pony Goldwyn die later in de rubriek van start ging. Dus werd door de wedstrijdleiding het Vraagprogramma KNHS Regiokampioenschappen 2022 geraadpleegd en deze bood uitkomst. In geval van een ex-aequo klassering wordt er eerst gekeken naar de totaalwaarde van de juryleden op het punt ‘Het rechtgerichte, ontspannen en in aanleuning gaande paard.’ Deze waardes waren echter ook gelijk en dus werd vervolgens gekeken naar de totaalwaarde van het punt ‘Rijvaardigheid en harmonie’. Op dit punt was Sissi nét in het voordeel en dus werd zij in deze klasse gehuldigd als kampioen.

Opgelucht vertelt de 13-jarige kersverse kampioene: “Ik heb vandaag een heel goede proef neer kunnen zetten maar voor mijn gevoel vielen de punten een beetje tegen. Tijdens mijn proef had ik helemaal geen last van spanning en was ik niet zenuwachtig maar toen ik na mijn proef zo lang moest wachten op alle uitslagen kwamen de zenuwen wel naar boven. Ik ben heel erg blij dat het toch is gelukt en vandaag heb gewonnen. Al vier keer eerder mocht ik hier in Ermelo op de Kampioenschappen rijden, maar ik ben nog nooit kampioen geworden dus vandaag is wel heel speciaal.”

Uitslagen klasse Z1 cat. D/E

  1. Sissi Gijsen – New Star 8, 66,96
  2. Kyra Hingstman – Goldwyn, 66,96
  3. Senna van de Gevel – Davinci, 65,98

 

Geplaatst op: