Lieke Kouters neemt met titel afscheid van ponytijd

De 17-jarige Lieke Kouters reed op het KNHS Indoorkampioenschap haar laatste wedstrijd met pony Vanety, en hoe! In de barrage van het ZZ-springen voor categorie D/E pony’s was ze iedereen te snel af en kreeg het goud omgehangen.

Zeven combinaties bleven in de eerste manche van het door Hartog Paardenvoeders gesponsorde kampioenschap foutloos en mochten terug komen voor de tweede omloop. Met sterk rijden en goede pony’s wisten vier ruiters wederom foutloos te blijven en door te dringen tot de barrage. 

Zeer professioneel werd in de barrage gereden en gestreden. Alle vier bleven ook in de barrage foutloos waarbij Lieke Kouters de snelste tijd klokte. Zij werd gevolgd door Siebe Leemans, Milan Morssinkhof en Ava Eden van Grunsven.

Kampioene Lieke Kouters nam stralend de felicitaties in ontvangst. “Dit is mijn laatste wedstrijd met de pony, dan zo afsluiten is echt geweldig. Het is de bedoeling dat mijn zusje nu met haar gaat rijden en ik ga verder met de paarden. De merrie heeft echt een enorme vechtersmentaliteit en dat konden we goed gebruiken vandaag. Ze is snel, altijd voorzichtig en wil altijd. Dit seizoen heb ik ook al veel met haar gewonnen. Vooraf dacht ik wel dat ik kans zou maken goed mee te doen, maar ik had niet verwacht te winnen. We hebben wel echt een super mooi seizoen achter de rug.”

Uitslag Klasse ZZ cat. D/E, Hartog Prijs
1. Lieke Kouters (Kruisland) - Vanety, 0/0/0/30.93 sec.
2. Siebe Leemans (Oost West en Middenbeers) - Orchid's Lonette, 0/0/0/32.35 sec.
3. Milan Morssinkhof (Hierden) - Carrick 13, 0/0/0/36.28 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's Digishots

Geplaatst op: