Stalling en overnachting

Heb jij je geselecteerd voor deelname aan de KNHS kampioenschappen? Van harte gefeliciteerd! Misschien wil je tijdens de wedstrijd je paard op of in de omgeving van het KNHS-centrum stallen en/of zelf blijven slapen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Een stal op het KNHS-centrum tijdens de Hippiade

Tijdens de Hippiade willen veel deelnemers graag een stal reserveren. Logisch, want het zijn vaak lange dagen en er worden heel wat kilometers gereden om naar Ermelo te komen. Het liefste regelen we voor iedereen een stal, maar dat lukt natuurlijk niet. Daarom worden de beschikbare stallen zo eerlijk mogelijk verdeeld en bieden we daarnaast een lijst aan met stallingsmogelijkheden in de buurt van het centrum. 

Verdeelsleutel stallen tijdens de Hippiade
In dit weekend zijn de volgende kampioenschappen:
  • Voltige (25/8 en 26/8): 15 stallen
  • Endurance (25/8): 64 stallen
  • Dressuur Pony's (26/8): 47 stallen volgens de volgende verdeelsleutel:
Regio Stallen
Groningen 6
Friesland 6
Drenthe  5
Gelderland 0
Overijssel 0
Utrecht 0
Noord-Holland 5
Zuid-Holland 6
Limburg 6
Zeeland 5
Noord-Brabant 8

 

De overige  stallen blijven beschikbaar als doping-, plas- en reservestallen. 

In dit weekend zijn de volgende kampioenschappen:
  • Hippiade Dressuur (paarden, pony's, afdelingsdressuur en verenigingskampioenschap)
  • Hippiade Springen (paarden, pony's, afdelingsdressuur en verenigingskampioenschap)
Groningen 7
Friesland  7
Drenthe 6
Gelderland 0
Overijssel 0
Utrecht 0
Noord-Holland 7
Zuid-Holland 9
Limburg 8
Zeeland 8
Noord-Brabant 9

De overige stallen blijven beschikbaar als doping-, plas- en reservestallen.

Op deze dag is de Hippiade Mennen

Op 16 september is de Hippiade Mennen (dressuur en vaardigheid). Dan zijn er 24 stallen beschikbaar. Deze stallen worden toegewezen op basis van de ontvangen stalaanvragen, waarbij eerst wordt gekeken naar het aantal kilometers dat iemand moet afleggen naar Ermelo. Deelnemers die ver wonen krijgen dus voorrang op deelnemers die minder ver moeten rijden.

Veelgestelde vragen over stalling
 

Waarom worden er niet gewoon stallententen met concoursboxen geplaatst?
Een terechte vraag die wij ons natuurlijk ook hebben gesteld. Maar zelfs met extra stallententen zijn er nog steeds onvoldoende stallen voor iedereen. Bovendien moeten we rekening houden met de indeling van het terrein. Zo moeten deelnemers kunnen parkeren, is er ruimte nodig om paarden in- en uit te laden en op te zadelen en is er ruimte nodig om met de paarden naar het losrijterrein te gaan. 

Kunnen de kampioenschappen niet anders gepland worden?
Een goede vraag. Er is een toenemend aantal KNHS-kampioenschappen en dat betekent meer drukte. Nog niet zo geleden zijn bijvoorbeeld de klassen B-dressuur en B-springen aan het programma toegevoegd. We onderzoeken daarom de mogelijkheden om de kampioenschappen anders te plannen, zodat het aantal deelnemers meer verspreid is en de druk op de faciliteiten minder groot wordt. Denk niet alleen aan de bezetting van de stallen, maar ook aan de belasting van het grasterrein op het KNHS-centrum en de mogelijkheid om meer ringen op zandbodems te leggen.