27-jarige familiepony brengt Lotte Paus de overwinning in klasse B cat. C springen

De strijd om het goud, zilver en brons ging tussen drie combinaties in de barrage van de klasse B springen voor C-pony’s. Lotte Paus reed met haar pony Sundance een mooie foutloze ronde en kreeg ook nog eens de hoogste stijlpunten van de jury. "Alles ging echt super goed vandaag, ik ben heel erg blij", aldus de kersverse kampioene.

Lotte schreef eerder dit jaar al het kringkampioenschap en de Overijsselse Kampioenschappen op haar naam en mag daar nu een Hippiade-titel aan toevoegen. Ze heeft de betrouwbare leerpony Sundance nu twee jaar onder het zadel. Daarvoor was de pony ook met haar zus Sophie al zeer succesvol op wedstrijden en waarschijnlijk neemt binnenkort zusje Julia de teugels van haar over. De moeder van Sophie vertelt vol trots: "Sundance is zo’n fijne familiepony. Hij is super betrouwbaar en ondanks zijn leeftijd nog topfit. Hij rent voor iedere wedstrijd hard de vrachtwagen op. Het is mooi om te zien hoeveel plezier deze pony onze meiden brengt."

Lotte Paus met Sundance

Stijljuryleden Edwin Hoogenraat en Faan Pompen waren ook erg onder de indruk van de combinatie. Edwin legt uit: "Lotte liet twee mooie ritten zien in de ring en reed erg netjes door de bochten. Dat hebben we beloond met drie achten."

Harcour Prijs | klasse B categorie C
1. Lotte Paus (PC de Bögelscamp, Denekamp) - Sundance, 0/80.00 punten
2. Britt van den Brink (PC Voorwaarts, Essen) - Roosendaal´s Delicious, 0/77.50 punten
3. Nathalie Hoogendoorn (PC De Wieringermeerruiters, Wieringermeer) - Starlicht, 0/73.50 punten

Klik hier voor de uitslag.

Foto's door Digishots

Geplaatst op: