Zevenjarige Sophia de Voogt pakt heel stoer de winst in klasse A/B

Tussen het geweld van alle dressuur- en springpaarden werd vandaag op de Hippiade in Ermelo ook de klasse B springen voor pony’s verreden. In de klasse A/B stond de zevenjarige Sophia de Voogt flink haar mannetje en pakte met haar pony Iris overtuigend de titel.

Vijf combinaties gingen van start in de spannende barrage en slechts twee combinaties wisten foutloos te blijven. Sophia hield haar pony en de zenuwen het beste onder controle en reed de ervaren 22-jarige pony Iris zelfverzekerd naar de snelste tijd. De stoere zevenjarige amazone is volgens haar moeder heel fanatiek en houdt niet alleen van springen maar vindt dressuur rijden ook heel leuk. Het is pas het eerste seizoen dat ze samen springen en thuis wordt de pony altijd liefkozend ‘appel’ genoemd. Sophia zelf is helemaal overdonderd door haar overwinning en alle aandacht. Ze vertelt: "Het ging heel goed vandaag en mijn pony was heel braaf. Het leukste aan hem is dat hij altijd super lief is." Naar goed gebruik werd de nieuwe zevenjarige kampioene na de huldiging en ereronde door vrienden en familie de sloot in gedragen. 

 

Ook stijljuryleden Faan Pompen en Edwin Hoogenraat waren erg te spreken over haar rijstijl en Sophia kreeg dan ook maar liefst een negen voor haar houding en zit. Jurylid Edwin wilde haar wel nog een kleine tip meegeven na de barrage: "Je hebt echt heel mooi gereden, maar het zou nog mooier zijn als je na de sprong direct in de goede galop terecht komt. Maar ik ben nu al heel erg blij met wat je liet zien." 

Harcour Prijs | klasse B categorie A/B
1. Sophia de Voogt (HC De Lange Linschoten, Snelrewaard) - Iris, 0/84.00 punten
2. Sanne Jansen (PC De Vjenneruiters, Vriezenveen) - Lucky Me, 0/78.00 punten
3. Maud Leeuwis (PC De Heuvelruiters, Wezep) - Jumping Jack, 4/75.50 punten

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's Sophia de Voogt met Iris door Digishots

Geplaatst op: