Monique van der Meij overtuigt in klasse L1

Monique van der Meij  kreeg vandaag met de multi-inzetbare Stal Brandsma’s Tsjalda het hoogste percentage toegekend na een knap gereden proef. “Alles viel vandaag op zijn plek", vertelt de winnares van de klasse L1 met een glimlach van oor tot oor. “Dat ik kampioen ben geworden met een Fries, maakt het extra mooi."

Stal Brandsma’s Tsjalda is in eigendom van de partner van Monique en wordt ook ingezet als tuigpaard. “Mijn vriend stelde drie maanden geleden voor om Tsjalda ook eens onder het zadel te rijden. Dat het zo goed zou gaan, hadden we nooit gedacht. De eerste wedstrijd die ik met hem reed werden we eerste en we bleven maar winnen”, vertelt de amazone die naast het trainen van meerdere Friezen ook als buschauffeur werkzaam is.
“Gister reed ik ook met een andere Fries mee in de klasse L2. Daarin was de jury erg verdeeld in de puntentoekenning. Die viel niet uit in mijn voordeel, maar vandaag hebben we het weer helemaal goed gemaakt. Voor Tsjalda is de combinatie van voor de kar en onder het zadel is wel een mooie afwisseling, maar het is ook wel lastig. Van het voor de kar lopen wordt Tsjalda net iets te scherp, dus het is nog maar de vraag of mijn vriend hem straks weer van me terugkrijgt”, zegt de gouden medaillewinnares met een knipoog.

Dressuur klasse L1
1. Monique van der Meij (Nienoord, Leek) - Stal Brandsma's Tsjalda, 70,667%
2. Femke Voet (Ruiters Pater V/d Elsen, Heeswijk-Dinther) - Koraal W, 69,611%
3. Thessa van der Land (Postruters, Kootstertille) - Kind of Magic, 68,833%

Klik hier voor de uitslagen.

Foto's Digishots

 

Geplaatst op: