Zuid-Holland kijkt terug op fantastische regiokampioenschappen

Pony Little Polly klasse apart tijdens deze speciale regiokampioenschappen

Heerjansdam, 27 september 2020 - Als afsluiting van de uitgestelde regiokampioenschappen in de regio Zuid-Holland vonden afgelopen weekend op de prachtige accommodatie van de Develruiters in Heerjansdam de outdoor regiokampioenschappen dressuur in de kassen B t/ M voor pony's en paarden plaats. 

Daphne van Leeuwen (Amsterdam) met Salve Junique werd gehuldigd als regiokampioen in de klasse M2 paarden. De overige kampioenslinten gingen naar Michele Lancée-Klip (Maasland) met Milanco's Yme Ids in de klasse M1, Danielle Nauta (Rockanje) met Khaleesi Royal in de klasse L2, Zissely van Bercum (Alphen aan de Rijn) met Kyria Kadanze in de klasse L1 en Danique Carton (Zoetermeer) met Lorenz in de klasse B.

Bij de pony's werden TTC-talent Lotte Dalessi (Giessenburg) met Brummershoeve's Pulsar H regiokampioen in de klasse M2-DE, Benthe Verplancke (Zoeterwoude) met Little Polly in de klasse M1-2-AB, Marjanne Slingerland (Bleskensgraaf) met Reekamp's Peggy in de klasse M1-DE, Fleur van Winden met Kensington Kai in de klasse L2-DE, Faye Groeneveld (Werkendam) met Rondo Talent in de klasse L2-C, Robey Riethoven met Avalous Rocket in de klasse L2-B, Carmen van Delden (Genderen) met Glamshore Brenish Amora in de klasse L1-DE, Noel Albers (Oudenhoorn) met Quality Eastwood in de klasse L1-C en Fleur Snijders (Hellevoetsluis) met Sir Avantu in de klasse L1-B, Pascalle van de Watering (Zwijndrecht) met Diamoniet in de klasse B-DE, Daniël Schepers (Rotterdam) met Loek in de klasse B-C en Jaidy de Winter (Strijen) met Winters Goldflame in de klasse B-AB.  

Michele Lancée en Robin Bernoski aan elkaar gewaagd
In de klasse M2 won Daphne van Leeuwen (Amsterdam) met Salve Junique. Mascha Zandvoort werd reservekampioen in deze klasse en Albert Nap derde. In de klasse M1 paarden kende een bijzonder spannende finale. De proeven van Michele Lancée-Klip met Milanco's Yme Ids en Robin Bernoski (Bleiswijk) met zijn nieuwe aanwinst Fontales werden door de juryleden beide beloond met 69,33%. De protocolpunten bepaalden dat het kampioenslint werd overhandigd aan Michele Lancée. Jacqueline Rutten werd derde in deze klasse. 
 
L-rubrieken leveren hoge 
De klasse L2 werd zeer overtuigend gewonnen door Danielle Nauta met de veelbelovende merrie Khaleesi Royal. De combinatie behaalde vandaag 70,333%. De vijfjarige Khaleesi Royal werd gefokt door Cock Reijm uit Hellevoetsluis.
Zissely van Bercum beklom de hoogste trede van het L1-podium na haar overwinning met Kyria Kandanze met de hoogste score van dit weekend, 73,917%. Ook reservekampioen Ruby van Gelder passeerde de 70% in deze klasse. De combinatie reed Auona van de Woefslaghoeve met 71,083% naar een mooie tweede plaats. Derde in deze klasse werd Claudia Grundmann met Joy 4 Ever. 

Danique Carton kampioen in klasse B
Danique Carton behaalde met de vier-jarige Lorenz de hoogste score in de klasse B paarden en behaalde daarmee de kampioenstitel. Reservekampioen in deze klasse werd Lieve van 't Wout met Vaneo. De derde plaats was voor Els van Waalwijk van Doorn met Kadanz.

Pony Little Polly ster van deze outdoor ponyregiokampioenschappen
De eerste regiokampioenen werden op zaterdag gehuldigd. Drie weken geleden werden Benthe Verplancke en Little Polly het regiokampioen bij het regiokampioenschap springen in de klasse L-AB, dit weekend kwam daar nog een kampioenslint en -deken bij met hun overwinning in de klasse M1/2-AB. En alsof dat niet genoeg was, werd de pony Liitle Polly vandaag nog reservekampioen met Whitney Sloos in de klasse B-AB. 
In de klasse M2-DE werd Lotte Dalessi met Brummershoeve's Pulsar H regiokampioen en werd Nienke Oskam reservekampioen. Marjanne Slingerland werd met Reekamp's Peggy regiokampioen in de klasse M1-DE.
In de L-2 klasse werd Fleur van Winden met Kensington Kai regiokampioen in de klasse L2-DE. De amazone wilde dit regiokampioenschap absoluut niet missen en stond op zaterdag al bij de inschrijfbalie terwijl haar rubriek zondag pas op het programma van de kampioenschappen stond. De onbedoelde extra verkenning droeg misschien bij aan de overwinning. In de klasse L2-C werd Faye Groeneveld regiokampioen met Rondo Talent en Robey van Riethoven met Avalous Rocket in de klasse L2-B. 
Carmen van Delden was oppermachtig met Glamhorse Brenish Amora in de klasse L1-DE. Noel Albers met Quality's Eastwood pakte de titel in de klasse L1-C en Fleur Snijders imet Sir Avanti in de klasse L1-B. 
In de B-rubrieken mochten Jaidy de Winter (Strijen) met Winters Goldflame (klasse B-AB), Daniel Schepers (Rotterdam) met Loek en Pascalle van de Watering (Zwijndrecht) met Diamomiet de kampioenslinten en -dekens in ontvangst nemen.

"Ook dit weekend heb ik eigenlijk alleen blije gezichten gezien. Het was een goede beslissing van onze wedstrijdcommissie om de outdoor regiokampioenschappen uit te stellen naar september," zegt Arie Hoekstra, voorzitter van KNHS Regio Zuid-Holland. "Nadat Ciara, Dennis en Ellen roet in het eten gooiden bij de indoor regiokampioenschappen leek het erop dat door de Corona uitbraak de outdoor regiokampioenschappen ook niet door gingen. Dat was een grote teleurstelling voor veel ruiters en amazones in onze regio. Met een aangepast programma en extra COVID-19 maatregelen hebben wij drie fantastische weekenden achter de rug in Maassluis, Rotterdam en hier in Heerjansdam. Dank aan de locaties met hun vrijwilligers, de juryleden en officials, onze wedstrijdcommissie en natuurlijk vooral aan alle deelnemers. Ik heb genoten van prachtige sport en ben trots op het talent in onze regio!"
 

Geplaatst op: