Blije Kampioenen in de klasse L voltige

Vanmiddag streden de beste voltigeurs van Nederland om de felbegeerde gouden medaille in de klassen L solo, L team en L pas de deux op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De prachtige Amaliahal was het decor van dit zinderende kampioenschap.

Anica de Boer, uit KNHS-Regio Overijssel, werd KNHS- kampioen in de klasse L solo op het paard Escape dat gelongeerd werd door de ervaren Maureen Hekert. De overwinning kwam onverwacht, Anica voltigeert pas sinds dit jaar solo. “Ik was zelf eigenlijk niet zo tevreden. De plicht was ik wel tevreden mee, maar in de kür zaten gewoon wat grotere fouten.”

In de voorbereiding naar de Hippiade hebben ze vooral veel krachttraining, lenigheidsoefeningen en paard trainingen gedaan. “Escape is een nieuw paard, dit is pas zijn vierde wedstrijd, dus het was voor ons extra spannend. Daardoor is deze overwinning nog onwerkelijker!”, vertelt longeur Maureen.

De Flevoruiters 2 uit Dronten, mogen zich het beste voltigeteam van Nederland noemen in de klasse L. Dit gouden team bestaat uit: Irene van Eijden, Manon van de Veer, Lazise Westerink, Yvonnne van de Hem, Aniek Rigter en Sietske de Jong, paard Borsodi Time en longeur Irene Huisman. Dit stel vrolijke voltigeurs is maar wat blij met de overwinning. ‘Vanavond gaan we het vieren met champagne! Kinderchampagne wel te verstaan! En Borsodi krijgt wortels!”

De Flevoruiters

Isabella Delemarre en Isalotte van Agteren van voltigevereniging Anydale uit KNHS-regio Noord-Holland pakten op het paard New Market Boom Box het goud bij de Pas de Deux in de klasse L. Deze mooie prestatie werd geleverd met Moneke Valenkamp als longeur. “Er ging niets mis, alles wat we van plan waren is gelukt!”, aldus een hele blije Isabella en Isalotte.

Isabella Delemarre en Isalotte van Agteren van voltigevereniging Anydale

Foto's Digishots

Eindklassement Klasse: Solo L
1. Anica de Boer - 6,545
2. Sanne Groeneweg - 6,539
3. Sara Regensburg - 6,446

Eindklassement Klasse: Pas de Deux L
1. Any Dale - 6,347
2. kasteelruiters duo 1 - 5,717
3. Wittegheit - 5,060

Eindklassement Klasse: Teams L
1. Flevoruiters 2 - 6,054
2. Kasteelruiters 2 - 5,628
3. Wittegheit 5 - 5,351

Klik hier voor alle uitslagen.

Geplaatst op: