Goedlachse Bart Veeze sleept Z2-titel in de wacht met Kyton

Alle juryleden hadden Bart Veeze en de KWPN-hengst Kyton (v. Ferguson) unaniem op de eerste plaats staan. Met een score van 74,56% was de overwinning in de klasse Z2 powered by Horka een feit. De hoeveelste overwinning, dat weet Bart niet meer precies. Het is de vierde of vijfde gouden medaille maar hij heeft ook al een heel aantal zilveren en bronzen behaald. Het zilver ging naar Mara de Vries met Appstore en het brons was voor Renate van Uytert – van Vliet met de KWPN-hengst Johnny Depp (v. Bordeaux).

"Het ging heel goed. Hij was superfit. Dat had ik niet helemaal verwacht want hij had zondag nog de Pavo Cup gelopen. We hebben een paar dagen rustig aan gedaan en vandaag voelde hij zich hier topfit. Hij liep supergoed dus het was genieten onderweg", blikt Bart terug op zijn optreden vandaag.

 

Bart Veeze met de KWPN-hengst Kyton Foto Digishots

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor deze talentvolle combinatie. Ze staan nog reserve voor het WK Jonge dressuurpaarden dat volgende week plaatsvindt. Daarna is het tijd voor een welverdiende vakantie en hoopt Bart volgend jaar mee te rijden in de WK-selecties voor de zevenjarigen.

Foto KNHS

Uitslag Dressuur klasse Z2:
1. Bart Veeze (Lochem) - Kyton (v. Ferguson), 74,559%
2. Mara de Vries (Poederoijen) - Appstore (v. Abercrombie), 71,961%
3. Renate van Uytert - van Vliet (Heerewaarden) - Johnny Depp (v. Bordeaux), 71,961%

Klik hier voor alle uitslagen.

Geplaatst op: