Michelle Cuppen kampioene klasse B

De kersverse KNHS indoorkampioene in de klasse B is de 19-jarige Michelle Cuppen uit het Limburgse Hegelsom. “Ik kwam hier wel voor 2 nulrondes, maar kampioen, dat had ik echt niet verwacht, hij is ook nog zó jong!”, begint de Limburgse haar verhaal. Ze reed met de 5-jarige Zirocco Blue nakomeling Mauritius v/d Toarnwerterleane. 

Michelle Cuppen mrt Mauritius vd Toarnwerterleane

Veertien van de 35 deelnemers schopten het tot de barrage. Volgens de kampioene was het een mooi basisparcours, stond het zeker niet te hoog, maar was het door relatief veel voorwaartse afstanden toch selectief. Cuppen reed in de eerste ronde al mooie punten, die ze zelfs kon verbeteren in de barrage door de tips van de gastjury’s Willem Greve en Edwin Hoogenraat toe te passen. “Hij liep soms wat te diep in het basisparcours, daar heb ik dus echt op gelet. Daarnaast reed ik ook wat lijntjes binnendoor in de barrage, gelukkig konden ze dat waarderen”. De gastjury’s hielden het nog even spannend nadat Michelle als laatste deelneemster foutloos had gereden. “We zijn niet zo gewend aan een puntentelling waarbij sommige onderdelen zwaarder wegen, dus het was best even puzzelen voor ons.”, lichte Greve toe. Tot dan toe stond de eerste barragekandidaat Silke Reitsma op de eerste plek met 80 punten. Maar met een totaal van 90 punten maakten Greve en Hoogenraat duidelijk dat er geen enkele twijfel bestond over wie het goud omgehangen moest krijgen.  

Jurylid Willem Greve

Zilver was er dus voor Silke Reitsema, die in eerste instantie de barrage uitkwam met een kleine tijdsoverschrijding. Maar al na 2 deelnemers werd de tijd iets ruimer gezet waardoor de Friese amazone lang aan de leiding ging. Vivianne Schiphorst uit het Gelderse Toldijk pakte het brons.

 

De trotse kampioene met juryleden Willem Greve en Edwin Hoogenraat. 

Uitslag klasse B springen paarden om de Horka prijs: 
1. Michelle Cuppen (Hegelsom) - Mauritius vd Toarnwerterleane 
2. Silke Reitsema (Surhuizum) - Flinstone 
3. Vivianne Schiphorst (Toldijk) - Zilone 

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Geplaatst op: