Francis Jansen piekt met topmerrie Lafhira op het juiste moment

“Ik ben super blij. Ik ben kampioen. Dit heb ik helemaal niet aan zien komen”, vertelt Francis Jansen vol emotie. “Ik was vrij aan het einde. Dat vond ik fijn, want dan weet je ook gelijk hoe je geëindigd bent. Ik wilde ook niet gestoord worden van tevoren en me focussen op mijn taak, de proef rijden. Het is gewoon gelukt.” De amazone uit Wijchen werd op Medalplaza gehuldigd als kampioene in de klasse L1.

Francis heeft niets dan superlatieven voor haar merrie Lafhira (v.Briar) “Het is zo’n fijn paard. Een vijfjarige merrie. We kochten haar al veulen van haar fokker Hilda van der Lei. Toen was het de verwachting van een fantastisch veulen en al liefde op het eerste gezicht. Als driejarige is ze naar de merriekeuring geweest en zadelmak gemaakt. Daarna heeft mijn vriendin en trainer Franka Loos haar in de IBOP gereden naar 86 punten. Dat was de hoogste score toen. Dat was wel een ding, want nu moest ik het ook maar na zien te rijden. Nadat ze vorig jaar een veulen van Escamillo heeft gehad ben ik Lafhira zelf gaan rijden. Dat viel nog niet zo mee. Ze is best heet geworden. In maart ben ik er nog hard vanaf gevallen. Het ging steeds beter tijdens het seizoen. Ik was geen kring- en Gelders kampioen. Ik heb hier op de Hippiade gepiekt op het juiste moment.”

“Vorige week heb ik de halve finale van de Pavo Cup met Lafhira gereden. Ze had toen wat last van spanning, maar wel allemaal 8-en. Vandaag had ik alles mooi onder controle. Normaal rijd ik nooit zo goed op de Hippiade, maar vandaag ging het heel goed.”

Dressuur klasse L1 paarden powered by Witte van Moort:
1. Francis Jansen (Wijchen) - Lafhira (v. Briar), 72,944%
2. Demi Feijs (Eijsden) - Fireball (v. For Romance), 72,833%
3. Laura Hoogstraten (Vleuten) - Manistique (v. Hennessy), 70,889%

Francis Jansen met Lafhira Foto Digishots

Geplaatst op: